“Bu akşam ne pişirsem?” diye düşünenler için hem pratik, hem ekonomik, hem de birbirinden lezzetli tarifler hazırladım. Afiyet olsun. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMELER
350-400 gr. tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Limon suyu

YAPILIŞI: Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak haşlıyoruz. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikliyoruz. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için yoğurt ve unu iyice çırpıyoruz. Yumurta sarısını, az limon suyu ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediyoruz. Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbayı birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis ediyoruz.
SULU PİLAV
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 adet biber
5 adet küçük domates
1 adet küçük boy patates (büyükse yarısı)
2 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk suyu bulyon
YAPILIŞI: Bulguru ayıklayıp yıkıyoruz. Patatesimizi soyup küp küp doğruyoruz. Biberimizi de ince ince doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı ve salça koyup kavuruyoruz. Patates ve biberi tencereye alıp salçamızla karıştırıyoruz. 1-2 dk. kısık ateşte bekletiyoruz. Daha sonra bulgurumuzu da tencereye alıp karıştırıyoruz. Suyu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte tutuyoruz. Domatesleri kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz. Kaynayan pilavımıza ekliyoruz. Tuzu ve bulyonu da koyup 15 dk. yüksek ateşte daha sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
PEKMEZ HELVASI
MALZEMELER
250 gr. tereyağı
250 gr. un
2 su bardağı dut pekmezi
100 gr. ceviz
100 gr. fındık
100 gr. fıstık
YAPILIŞI: Hafif ısıtılmış yağın içerisine un dökülerek hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan una dut pekmezi ilave edilerek 2 dakika kadar pişirilir. Servis tabaklarına alınarak üzerine dövülmüş olan kuruyemişler serpilir. Servise hem sıcak, hem de soğuk olarak sunulabilir.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
29 Ekim 2025SPOR
29 Ekim 2025GÜNDEM
29 Ekim 2025SPOR
29 Ekim 2025SPOR
29 Ekim 2025GÜNDEM
29 Ekim 2025GÜNDEM
29 Ekim 2025
1
Doğru emzirme yöntemleri nelerdir, sütün yettiği nasıl anlaşılır?
2076 kez okundu
2
Taylor Swift yeni albüm planları için düğmeye bastığını sosyal medyadan duyurdu!
1537 kez okundu
3
Takı ve makyaj uyumuna trend örnekleri sizler için derledik.
1477 kez okundu
4
Annelik duygusunun ortak tanımı diyebileceğimiz 10 başlık.
1454 kez okundu
5
Bu kış kombinlere doyacağınız onlarca model ve onlarca detay.
1442 kez okundu